Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Approaches to Language and Literature 1 (KAL / ALL1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAL / ALL1 - Approaches to Language and Literature 1, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Kurz probíhá pouze v angličtině. V rámci kurzu se proberou různá témata (jako např. charakter jazyka a ústní/písemnou tradici v literatuře, imaginaci, výchovu a kulturu, kritiku atd.) vše na základě literárních textů, které se budou vybírat i dle zájmu studentů a jejich oborů. Kurz vyžaduje pokročilou znalost angličtiny: čtení odborného textů, slovní projev a psaní v angličtině. Nejde o kurz anglické gramatiky, proto je jasné vyjadřování studentů v angličtině jak ve slovním tak i v písemném projevu naprosto nezbytné.

Získané způsobilosti

Studenti by měli získat schopnost si dělat poznámky v angličtině během přednášek vyučujícího, vytyčit hlavní myšlenky textů, které si připravili, přednášek vyučujícího, nebo projevů svých kolegů, také vyjadřovat vlastní analytický a kritický pohled na rozebírané texty, jak ústní, tak i písemnou akademickou angličtinou (během přednášek a diskuzí v seminářích).

Literatura

David Daiches. Critical Approaches to Literature . London, 1967. Andrew Laird. Ancient Literary Criticism. Oxford, 2006. Jan Janoušek. Dynamika antického mytu a symbolu v křesťanství. Olomouc, 2006. G. E. Lessing. Lacoon: An Essay upon the Limits of Painting and Poetry. NY, 2005. Egon Sendler. The Icon: Image of the Invisible. Elements of Theology, Aesthetics and Technique. Torrance, CA, 1995. Karen Boston. The Power of Inscriptions and the Trouble with Texts. Aldershoot: Ashgate Publishing Ltd., 2003.

Požadavky

Požadavky k zápočtu: docházka aktivní účast v hodinách domácí příprava