Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Angličtina pro politology 2 (KAL / APOL2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAL / APOL2 - Angličtina pro politology 2, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Student si v kurzu rozšíří teoretickou i praktickou znalost odborného anglického jazyka v oboru politologie.Kurz je zaměřen na nácvik komunikačních dovedností v odborném jazyce pomocí různých aktivit (prezentace, diskuze apod.)Součástí kurzu je rovněž četba odborných textů, jejich analýza a příklady z praxe.Studenti mají možnost použít své znalosti v praxi (ve spolupráci se zahraničními univerzitami a organizacemi).Témata:Výběr odborných politologických témat bude stanoven na základě zájmu a znalostí studentů na první vyučovací hodině. Jedním z témat bude vztah jazyka/diskurzu a moci, tak jak se odráží v jazyce politiků a médií.

Získané způsobilosti

Student si v kurzu rozšíří teoretickou i praktickou znalost anglického jazyka (B2+/C1), a to včetně jazyka odborného (politologická terminologie apod.) Kurz se zaměří na nácvik komunikačních dovedností.

Literatura

Murphy, Raymond. English Grammar in Use. Thomson a Martinet. Gramatická cvičení. Simpson, Paul, Mayr, Andrea. Language and Power. New York, 2010. Simpson, P., Mayr, A. Language and Power. New York, 2010. ISBN 0-415-46899-X.Odborné texty a odborná slovní zásoba. on-line katalogy knihoven. Yule, George. Oxford Practice Grammar Advanced.

Požadavky

Požadavky k zápočtuDocházka do výuky - max. 2 absence. Nepřítomnost studenta není v žádném případě důvodem pro jeho nepřipravenost v následující hodině.Aktivní účast ve výuce. Účast na semináři The Art of Presentation.Vypracování domácích úkolů popř. prací k zápočtu (2 prezentace skupinová a individuální, případně přepis poslechu, esej apod.)Úspěšné složení zápočtového testu (písemná forma). Student musí využít stanovených řádných i opravných termínů. Jiné vypsány nebudou.Písemný test bude obsahovat úkoly z gramatiky, slovní zásoby, komunikačních dovedností, příp. jiné formy cvičení např. poslech. Bude zahrnovat rovněž gramatické jevy a slovní zásobu z nižších úrovní znalostí AJ.