Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Angličtina stř.pokr. (psychologie) - zk (KAL / APSSZ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAL / APSSZ - Angličtina stř.pokr. (psychologie) - zk, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Student si dle vlastního výběru zvolí odborný text v angličtině o délce 10 NS ze svého studijního oboru. Text přeloží, nastuduje a vyhotoví 2 NS překladu tohoto textu do češtiny. Originální texty i překlady ve vytištěné podobě odevzdá student vyučujícímu nejméně 1 týden před termínem zkoušky.U ústní zkoušky student své texty představí, krátce o nich pohovoří, vysvětlí, proč si je zvolil, přeloží a gramaticky rozebere jeden odstavec textu v angličtině náhodně vybraný vyučujícím. Ke zkoušce si student přinese vlastní kopie všech textů.

Získané způsobilosti

Student je schopen číst a překládat texty vztahující se k jeho studijnímu oboru a je schopen se vyjadřovat se v oblasti týkající se jeho oboru studia.Absolvováním čtyřsemestrového kurzu a složením zkoušky se studenti dostávají na úroveň B2 podle Společného evropského referenčního rámce pro jazyky.

Literatura

Murphy, Raymond. English Grammar in Use. Cambridge, 2004. ISBN 0-521-53762-2.různí autoři. odborné texty.

Požadavky

Podmínkou je předchozí úspěšné ukončení všech semestrů kurzu.Student si zapíše zkoušku do STAGu jako samostatný předmět APSSZ.Student si dle vlastního výběru zvolí odborný text v angličtině o délce 10 normostran ze svého studijního oboru. Text si přeloží, nastuduje a vyhotoví 2 normostrany překladu tohoto textu do češtiny.Originální text i překlad ve vytištěné podobě odevzdá student vyučující nejméně 1 týden před termínem zkoušky. Ke zkoušce si student přinese vlastní kopie všech textů.

Garant

Mgr. Terezie LípováMgr. Dana Straková