Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Angličtina středně pok.(děj.výt.umění)zk (KAL / AVUSZ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAL / AVUSZ - Angličtina středně pok.(děj.výt.umění)zk, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1) Student si dle vlastního výběru zvolí odborný text v angličtině o délce 10 NS ze svého studijního oboru.2) Text si přeloží, nastuduje a vyhotoví 2 NS překladu tohoto textu do češtiny. (1NS = 1800 znaků)3) Originální text i překlad ve vytištěné podobě odevzdá student vyučujícímu nejméně 1 týden před termínem zkoušky.4) U ústní zkoušky student svůj text představí, krátce o něm pohovoří a vysvětlí, proč si ho zvolil.Druhou částí zkoušky je rozbor studentova překladu, který vyučujícímu odevzdal (2 NS překladu). Vyučujícímu také poskytne k nahlédnutí celý původní anglický text s přeloženými slovíčky.V závěrečné části zkoušky student gramaticky rozebere jeden odstavec textu v AJ náhodně vybraný vyučujícím.Ke zkoušce si student přinese vlastní kopie obou textů.

Získané způsobilosti

Student je schopen číst a překládat texty vztahující se k jeho studijnímu oboru a je schopen se vyjadřovat se v oblasti týkající se jeho oboru studia.Absolvováním čtyřsemestrálního kurzu a složením zkoušky se studenti dostávají na úroveň B2 podle Společného evropského referenčního rámce pro jazyky.

Literatura

Oxenden, Clive; Latham-Koenig, Christina. (2013). English File - Intermediate (3rd Edition) Student s Book (Oxford, 2013). Oxford. Murphy, Raymond. English Grammar in Use (3rd Edition) (Cambridge, 2004).

Požadavky

1) Student si dle vlastního výběru zvolí odborný text v angličtině o délce 10 NS ze svého studijního oboru. 2) Text si přeloží, nastuduje a vyhotoví 2 NS překladu tohoto textu do češtiny. (1NS = 1800 znaků)3) Originální text i překlad ve vytištěné podobě odevzdá student vyučujícímu nejméně 1 týden před termínem zkoušky.4) U ústní zkoušky student svůj text představí, krátce o něm pohovoří a vysvětlí, proč si ho zvolil.Druhou částí zkoušky je rozbor studentova překladu, který vyučujícímu odevzdal (2 NS překladu). Vyučujícímu také poskytne k nahlédnutí celý původní anglický text s přeloženými slovíčky. V závěrečné části zkoušky student gramaticky rozebere jeden odstavec textu v AJ náhodně vybraný vyučujícím. Ke zkoušce si student přinese vlastní kopie obou textů.Student si na začátku letního semestru zapíše zkoušku do STAGu jako samostatný předmět AVUSZ.

Garant

Mgr. Jakub Hamza