Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Angličtina pokročilí (žurnalistika) 1 (KAL / AZUP1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAL / AZUP1 - Angličtina pokročilí (žurnalistika) 1, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Četba a rozbor a překlad odborných textů, gramatika v rozsahu vybraných částí cvičebnice "English Grammar in Use", prezentace studentů na odborná témata

Získané způsobilosti

Studenti si zlepší jazykové a komunikační dovednosti, naučí se porozumět odborným textům v angličtině z oblasti žurnalistiky a příbuzných oborů. Studenti si rozšíří odbornou slovní zásobu z těchto oborů.Absolvováním dvousemestrového kurzu a složením zkoušky se studenti dostávají na úroveň C1 podle Společného evropského referenčního rámce pro jazyky.

Literatura

Nick Ceramella, Elizabeth Lee. (2008). Cambridge English for the Media. Cambridge. Barbara, Martin Otto. Sledujeme zpravodajství v angličtině. různí autoři. odborné texty čtené na hodinách. Murphy, Raymond. English Grammar in Use. Cambridge, 2004. ISBN 0-521-53762-2.

Požadavky

-docházka do výuky - max. 2 neomluvené absence (nepřítomnost studenta není v žádném případě důvodem pro jeho nepřipravenost na následující hodině)-aktivní účast na výuce, jedna odborná prezentace v průběhu kurzu-vypracování domácích úkolů (připravit zadaný odborný text - četba, překlad,vypracovat zadaná cvičení z odpovídající lekce učebnice)-úspěšné složení zápočtového testu (gramatika a slovní zásoba v rozsahu probíraných lekcí učebnice a textů)-student je povinen ukončit studijní povinnosti kurzu do konce daného zkouškového období

Garant

Mgr. Jan Burda

Vyučující

Mgr. Jan Burda