Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Angličtina pokročilí (žurnalistika) - zk (KAL / AZUPZ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAL / AZUPZ - Angličtina pokročilí (žurnalistika) - zk, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Student si dle vlastního výběru zvolí odborný text v angličtině o délce 10 NS ze svého studijního oboru. Text si přeloží, nastuduje a vyhotoví 2 NS překladu tohoto textu do češtiny.Student připraví 1 NS odborného textu v češtině a přeloží jej do angličtiny.Originální texty i překlady ve vytištěné podobě odevzdá student vyučující nejméně 1 týden před termínem zkoušky.U ústní zkoušky student své texty představí, krátce o nich pohovoří, vysvětlí, proč si je zvolil, přeloží a gramaticky rozebere jeden odstavec textu v angličtině náhodně vybraný vyučujícím. Ke zkoušce si student přinese vlastní kopie všech textů.

Získané způsobilosti

Student je schopen číst a překládat texty vztahující se k jeho studijnímu oboru a je schopen se vyjadřovat se v oblasti týkající se jeho oboru studia.Absolvováním dvousemestrového kurzu a složením zkoušky se studenti dostávají na úroveň C1 podle Společného evropského referenčního rámce pro jazyky.

Literatura

Murphy, Raymond. English Grammar in Use. Cambridge, 2004. ISBN 0-521-53762-2.různí autoři. odborné texty čtené na hodinách. Soars, Liz and John. New Headway Upper-Intermediate, Student´s Book, Workbook. Oxford, 1998.

Požadavky

Student si dle vlastního výběru zvolí odborný text v angličtině o délce 10 NS ze svého studijního oboru. Text si přeloží, nastuduje a vyhotoví 2 NS překladu tohoto textu do češtiny.Student si připraví 1 NS odborného textu v češtině a přeloží jej do angličtiny.Originální texty i překlady ve vytištěné podobě odevzdá student vyučující nejméně 1 týden před termínem zkoušky.U ústní zkoušky student své texty představí, krátce o nich pohovoří, vysvětlí, proč si je zvolil, přeloží a gramaticky rozebere jeden odstavec textu v angličtině náhodně vybraný vyučujícím. Ke zkoušce si student přinese vlastní kopie všech textů.Student si na začátku semestru zapíše zkoušku do STAGu jako samostatný předmět AZUPZ.

Garant

Mgr. Jan Burda

Vyučující

Mgr. Jan Burda