Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Angličtina - příprava na zkoušky CAE -zk (KAL / CAEZ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAL / CAEZ - Angličtina - příprava na zkoušky CAE -zk, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Student si dle vlastního výběru zvolí odborný text v angličtině o délce 10 NS ze svého studijního oboru. Text přeloží, nastuduje a vyhotoví 2 NS překladu tohoto textu do češtiny. Originální texty i překlady ve vytištěné podobě odevzdá student vyučujícímu nejméně 1 týden před termínem zkoušky.U ústní zkoušky student své texty představí, krátce o nich pohovoří, vysvětlí, proč si je zvolil, přeloží a gramaticky rozebere jeden odstavec textu v angličtině náhodně vybraný vyučujícím. Ke zkoušce si student přinese vlastní kopie všech textů.

Získané způsobilosti

Student si osvojil dovednosti procvičované v obou semestrech kurzu, zároveň je student je schopen číst a překládat texty vztahující se k jeho studijnímu oboru a vyjadřovat se v oblasti týkající se jeho oboru studia.Absolvováním dvousemestrového kurzu a složením zkoušky se studenti dostávají na úroveň C1 podle Společného evropského referenčního rámce pro jazyky.

Literatura

Gude, K., Stephens, M. CAE Result, Student´s Book. Oxford, 2008. Gude, K. CAE Result, Workbook Resource Pack with key.

Požadavky

Podmínkou je předchozí úspěšné ukončení obou semestrů kurzu.Student si zapíše zkoušku do STAGu jako samostatný předmět CAEZ.Student si dle vlastního výběru zvolí odborný text v angličtině o délce 10 NS ze svého studijního oboru. Text si přeloží, nastuduje a vyhotoví 2 NS překladu tohoto textu do češtiny.Originální texty i překlady ve vytištěné podobě odevzdá student vyučující nejméně 1 týden před termínem zkoušky. Ke zkoušce si student přinese vlastní kopie všech textů.

Garant

Mgr. Terezie Lípová

Vyučující

Mgr. Terezie Lípová