Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Cizí jazyk doktorské studium, angličtina (KAL / CJDA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAL / CJDA - Cizí jazyk doktorské studium, angličtina, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Průběh ústní zkoušky:15 minutová ústní prezentace kandidáta o svém doktorském projektu, která musí obsahovat následující: titul a celkové téma doktorského projektu (případně, zda je doktorská práce součástí týmového projektu); historiografie vybraného tématu (kdo se tímto tématem dříve zabýval, kdy, z jakého pohledu); na jakou hlavní otázku se doktorská práce bude snažit odpovědět; jaká výzkumná metoda bude použita (analýza, syntéza, srovnání, statistika, atd.); s jakými materiály se bude v průběhu výzkumu a psaní doktorské práce pracovat (vizuální zdroje, písemné prameny, záznamy atd.); co nového přinese doktorský projekt v daném oboru; souhrn předloženého 50 stránkového anglického odborného textu a jakým způsobem se tento text vztahuje k doktorské práci; tato prezentace zahrnuje diskusi se zkoušejícími na dané téma; očekává se, že kandidát bude svůj výzkumný projekt a odevzdaný odborný text prezentovat bez pomoci písemných poznámek nebo powerpointu;15-20 minutová část sestávající ze čtení částí odevzdaného odborného textu, shrnutí/vysvětlení obsahu přečteného textů v angličtině a analýzy vybraných gramatických jevů. Poté kandidát napíše diktát v rozsahu několika vět, které zkoušející vybere z celkového anglického odborného textu; po diktátu kandidát napíše v angličtině krátký komentář (vlastní názor) k celkovému anglickému odbornému textu, který si připravil ke zkoušce a/nebo o svém doktorském projektu.Veškeré informace zavěšeny na stránkach www.kal.upol.cz.

Získané způsobilosti

Vykonaním zkoušky student prokáže dostatečně dobrou komunikativní dovednost v cizím jazycepřibližně na úrovni B2 Evropskeho referenčního ěamce a rovněž schopnost komunikovatna odborné úrovni v oboru doktorského studia a rozumět odborným textům.

Požadavky

Před vykonáním zkoušky je povinné, aby se studenti zúčastnili alespoň jednoho z tutoriálů pro doktorandy.Materiály které se musí odevzdat minimálně 30 dní před samotnou zkouškou:Životopis kandidáta v angličtině na jednu stranu A4, který musí obsahovat následující údaje: příjmení, jméno a titul; adresa ke korespondenci; současné zaměstnání; vysokoškolské vzdělání (Bc a/nebo Mgr. studium); název a jméno vedoucího magisterské práce; obor a katedra, na které student připravuje doktorskou práci; jméno vedoucího doktorské práce; název nebo téma doktorské práce.Kopii 30-50 stránkového uceleného odborného textu (například kapitoly z knihy nebo článku; nepočítají se obrázky, diagramy, poznámky na konci článku/kapitoly, hudební partitury atd.) v anglickém originále (tj. od autora, jehož mateřštinou je angličtina) s uvedenou přesnou a úplnou bibliografickou citací (jméno autora, celý název knihy/periodika, místo vydání, vydavatelství, rok vydání/popř. ročník a číslo, celý název kapitoly/článku, stránky). Nevybírejte si, prosím, texty z internetu; bereme v potaz pouze tištěné materiály.Veškeré informace zavěšeny na stránkach www.kal.upol.cz.

Garant

PhDr. Jiří Nový, Ph.D.