Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Italština pro akademické účely 2 (KAL / IA2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAL / IA2 - Italština pro akademické účely 2, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

V kurzu AI 2 by měli studenti :rozumět hlavním myšlenkám, srozumitelné spisovné vstupní informaci týkající se běžných témat, se kterými se setkají při studiu na univerzitě v zahraničí.umět vyjádřit vlastní názory o probíraném textu nebo tématu;umět napsat jednoduchý souvislý text na témata, která dobře znají nebo která je osobně zajímají;umět stručně vysvětlit a odůvodnit své názory na témata, která sami prezentují;být schopni pomocí slovníků přeložit jednodušší italský text do svého rodného jazyka.

Získané způsobilosti

Absolvent kurzu získá jazykové kompetence na úrovni znalostí jazyka (podle CEFR) A2: Rozumí hlavním bodům jasné spisovné řeči o známých záležitostech, s nimiž se setkává v práci, ve škole, ve volném čase atd. Umí si poradit s většinou situací, které se mohou vyskytnout při pobytu v oblasti, kde se mluví daným jazykem. Píše jednoduché souvislé texty o dobře známých tématech nebo o tématech, která ho zajímají. Umí popsat zážitky a události, sny, naděje a ambice a stručně zdůvodnit a vysvětlit své názory a plány.

Literatura

Matteo La Grassa. L italiano all Universitá 1,2. EdiLingua, Roma. Jarmila Janešová. Italština pro samouky. Leda, Praha.

Požadavky

Aktivní účast ve výuceVypracování domácích úkolů popř. prací k zápočtuÚspěšné složení zápočtového testu (písemná forma). Student musí využít stanovených řádných i opravných termínů. Jiné vypsány nebudou.Všechny náležitosti k zápočtu (včetně písemných prací a testu) student splní nejpozději do konce zkouškového období daného semestru.

Garant

Mgr. Eva Skříčková

Vyučující

Mgr. Eva Skříčková