Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Italština pro akademické účely, zkouška (KAL / IAZ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAL / IAZ - Italština pro akademické účely, zkouška, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Zkouška proběhne formou pohovoru a bude se týkat látky probírané v seminářích IA1 - IA2. Zkouška se skládá ze tří částí: čtení a překlad; situační dialog; rozhovor o jednom z témat probíraných v rámci semináře.

Získané způsobilosti

Absolvent kurzu získá jazykové kompetence v rozsahu uvedeném v cílech předmětu. Úroveň znalostí studenta (podle CEFR) B1: Rozumí hlavním bodům jasné spisovné řeči o známých záležitostech, s nimiž se setkává v práci, ve škole, ve volném čase atd. Umí si poradit s většinou situací, které se mohou vyskytnout při cestování v oblasti, kde se mluví daným jazykem. Píše jednoduché souvislé texty o dobře známých tématech nebo o tématech, která ho zajímají. Umí popsat zážitky a události, sny, naděje a ambice a stručně zdůvodnit a vysvětlit své názory a plány.

Literatura

Janešová Jarmila. Italština pro samouky. T.Marin. Progetto italiano.

Požadavky

Podmínkou je předchozí úspěšné ukončení 2 semestrů kurzu.Student si zapíše zkoušku do STAGu jako samostatný předmět IAZ. Student vyhotoví písemný překlad textu zadaného na začátku semestru a odevzdá jej ve vytištěné podobě nejméně týden před zkouškou.

Garant

Mgr. Eva Skříčková