Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Italština pro dějiny umění 1 (KAL / IDU1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAL / IDU1 - Italština pro dějiny umění 1, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Každá kapitola je vyhrazena jednomu umělci, v některých případech konkrétnímu směru nebo období, navrhnuté okruhy se pohybují od malířství, sochařství až po architekturu. Přístup výuky se zaměří nejdříve na krátké činnosti podporující již nabyté znalosti, po kterých následuje čtení usnadněných textů. Jak úvody prezentací děl, tak i prohlubující texty mají jednoduchou syntax, přesto jsou bohaté na tematický obsah. Glosář poskytuje užitečné informace pro pochopení kontextu. Zvláštní pozornost je věnována odborné slovní zásobě, pro kterou každá kapitola nabízí cvičení nebo krátké hry. Prostor je věnován zároveň i gramatice.1. Introduzione2. I Bronzi di Riace3. Il Colosseo4. La Torre di Pisa5. Il Duono di Siena6. Cimabue7. Giotto8. Botticelli9. Pero della Francesca10. Bellini11. Carpaccio12. L'archittettura del Quattrocento

Získané způsobilosti

Komplexní rozvoj všech jazykových dovedností - mluvení, poslech s porozuměním, čtení, psaní. Osvojení si základního lexika z oboru dějin umění a práce s různými typy odborných textů. Po úspěšném absolvování kurzu v plném rozsahu dosáhnou studující výstupní úrovně B2 Evropského referenčního rámce pro jazyky.

Literatura

Nocchi, S., & Naddeo, C. M. Grammatica pratica della lingua italiana: esercizi, test, giochi. Firenze: Alma Edizioni, 2002. ISBN 9788886440349.Alena Angelino - Elena Ballarin. L italiano attraverso la storia dell arte. Guerra Edizioni, Perugia. ISBN 978-88-7715-930-4.Michele Magnatti, Luca Di Dio. Caravaggio: l ombra e la luce. Arte, Cult, Perugia. Nocchi, S., & Tartaglione, R. Grammatica avanzata della lingua italiana con esercizi. Firenze: Alma Edizioni, 2006. ISBN 9788889237281.Giorgio Vasari. Životy nejvýznačnějších malířů, sochařů a architektů I, II. Praha, 1976. Janešová, J. Italština pro samouky. Voznice: Leda, 1998. ISBN 808592742X.

Požadavky

Zápočet - předpoklady k udělení atestace:1. Docházka do výuky - max. 2 absence. 2. Aktivní účast ve výuce, pravidelná domácí příprava, písemné vypracování domácích úkolů, případně předepsaných prací k zápočtu.3. Úspěšné absolvování zápočtového testu na konci semestru (vždy na 75%).

Garant

Mgr. Eva Skříčková

Vyučující

Mgr. Eva Skříčková