Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Italština v opeře 2 (KAL / ITAO2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAL / ITAO2 - Italština v opeře 2, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Rigoletto: Questa o quella per me pari sonoIl barbiere di Siviglia: Largo al factotumMadame Butterfly: Un bel dí vedremoTosca: E lucevan le stelleAida: Celeste AidaLa traviata: Libiamo nei lieti calici!Turandot: Nessun dorma!

Získané způsobilosti

Operní árie patří mezi nejoblíbenějších texty mnoha studentů italštiny. Kurz obsahuje výběr z nejznámějších operních árií, jako je např. Tosca, Aida nebo Don Giovanni. Věnuje se také prohlubování gramatiky a lexikálních jevů. Klade se důraz rovněž na poslechová, překladová cvičení a textovou analýzu.

Literatura

stefano baldussi. All opera in italiano. Edika Brno, 2012. ISBN 978-80-266-0031-2.Serena Carresi - Sara Chiarenza - Edy Frollano. L italiano all Opera. Bonacci editore, Roma, 1998.

Požadavky

Aktivní účast ve výuce.Vypracování domácích úkolů.Úspěšné složení závěrečného zápočtového testu.Všechny náležitosti k zápočtu (včetně písemných prací a testu) student splní nejpozději do konce zkouškového období daného semestru.

Garant

Mgr. Eva Skříčková

Vyučující

Mgr. Eva Skříčková