Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Němčina pro akadem. účely-psychologie-z (KAL / NAPSZ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAL / NAPSZ - Němčina pro akadem. účely-psychologie-z, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Písemná část zkoušky dle požadavkůÚstní část zkoušky dle požadavkůStudent prokazuje, do jaké míry si v rámci dvousemestrálního kurzu německého jazyka pro psychology osvojil komplex obecných a akademických jazykových dovedností na základě všech probraných autentických textů:- čtení s porozuměním- písemný projev- samostatný ústní projev- akademicky orientovaná terminologie z oboru psychologie (Slovní zásoba autentických textů za oba semestry kurzu)Příklady rámcových tematických celků: Psychologie učení, personální management, závislosti, experimentální psychologie, komunikace, personální percepce atd.

Získané způsobilosti

Student porozumí v cílovém jazyce komplexnějším obsahům v obecné i odborné rovině a na této úrovni bude schopen realizovat své komunikační záměry. Komplex jazykových dovedností B2: -znalost odborného jazyka psychologie-čtení textu s porozuměním -poslech textu s porozuměním -samostatný ústní projev (interakce, performance)-samostatný písemný projev

Literatura

Kettnerová, D., Tesařová, L., Drmlová, D., Homolková, B. (2003). Německy s úsměvem nově. Plzeň. Kettnerová, D., Tesařová, L., Drmlová, D., Homolková, B. Německy s úsměvem nově - Pracovní sešit, Fraus Plzeň 2003.

Požadavky

Požadavky k dílčí zkoušce:1. Písemná část (je předpokladem k připuštění k ústní části )1.a Životopis (profesní - strukturovaný) 1.b Žádost o místo, stipendium (Bewerbungsschreiben)1.c Dopis (E-mail)1.d Test: 1.d.1 Gramatika (probrané jevy)1.d.2 Slovní zásoba (probraná odborná)1.d.3 Čtení odborného textu (s otázkami k porozumění) 2. Ústní část:2.1 Monolog: Plynule, souvisle hovořit ke 2 tématům:2.1.a Profesní sebeprezentace2.1.b Odborné téma: Krátká prezentace na téma z oboru dle vlastního výběru2.2 Dialog: Reagovat adekvátně na dotazy zkoušejícího k tématům 2.3 Práce s odborným textem - čtení s porozuměním:2.3.a Vyhledání a čtení 10 stran A4 autentického odborného textu v NJ 2.3.b Vyznačit v textu klíčové informace a dle nich u zkoušky interpretovat obsah 2.3.c Vyhledat a vypsat z textu odborné termíny (předkládá se u ZK)2.3.d Nalézt, v textu označit a pojmenovat gramatické jevy typické pro odborný styl