Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Němčina pro stud.politol. a evr.studií 3 (KAL / NPES3)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAL / NPES3 - Němčina pro stud.politol. a evr.studií 3, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Lekce 23-25 v plném rozsahu slovní zásoby, gramatiky a komunikačních prostředků.Odborné autentické texty ke čtení a poslechu s porozuměním, k osvojování slovní zásoby a komunikaciOsvojování, rozšiřování a prohlubování komplexu obecných a odborných jazykových znalostí a komunikačních dovedností v cílovém jazyce.Na základě práce s níže uvedenou učebnicí a autentickými materiály dojde k osvojování komplexu dovedností:-čtení textu s porozuměním-poslech textu s porozuměním-samostatný ústní projev-samostatný písemný projev-kulturní povědomí a reálie něm. mluv. zemí-znalost odborného jazyka politologie a Evropské unie

Získané způsobilosti

Student porozumí v cílovém jazyce komplexnějším obsahům v obecné i odborné rovině a na této úrovni bude schopen realizovat své komunikační záměry. Výstupní úroveň B2 Společného evropského referenčního rámce pro jazyky (SERR)Škála SERR online: http://europassd.cedefop.europa.eu/LanguageSelfAssessmentGrid/czKomplex jazykových dovedností: -čtení textu s porozuměním -poslech textu s porozuměním -samostatný ústní projev -samostatný písemný projev -kulturní povědomí a reálie něm. mluv. zemí -znalost odborného jazyka politologie a Evropské unie

Literatura

Aktuální texty z oboru. Kettnerová, D., Tesařová, L. Deutsch eins, zwei 2. Fraus Plzeň 2002. Kettnerová, D., Tesařová, L., Drmlová, D., Homolková, B. (2003). Německy s úsměvem nově. Plzeň. Kettnerová, D., Tesařová, L., Drmlová, D., Homolková, B. Německy s úsměvem nově - Pracovní sešit, Fraus Plzeň 2003.

Požadavky

Požadavky pro udělení zápočtu:- aktivní práce v kurzu- docházka do výuky (max. 2 absence; nutno doplnit látku a úkoly)- napsat všechny průběžné testy k jednotlivým lekcím (studenti, kteří testy nenapíší, budou psát souhrnný zápočtový test vždy v navazujícím zkouškovém období)- plnění domácích úkolů a připravenost na každé cvičení- kooperace s ostatními frekventanty cvičeníUpozornění: Zápočet je možné získat pouze do konce zkouškového období semestru, v němž kurz probíhal.