Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Němčina-pokročilí (různé obory)-zkouška (KAL / NPZ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAL / NPZ - Němčina-pokročilí (různé obory)-zkouška, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Písemná část zkoušky (je předpokladem k připuštění k ústní části zkoušky)1.1. CV (profesní životopis - strukturovaný)1.2. Dopis /E-mail (žádost o místo, stipendijní pobyt)1.3. Jazykový test:1.3.1. Gramatika: morfologie + syntax (probrané gramatické jevy)1.3.2. Slovní zásoba (obecná i probraná odborná)1.3.3. Překlad souvislého textu z češtiny do němčiny1.3.4. Čtení s porozuměním1.3.5. Odpovědi na německé otázky2. Ústní část zkoušky2.1. Prezentace písemných materiálů (viz. 1.1. + 1.2.): plynulý, souvislý monolog o svém odborném studiu na FF, plánech do budoucna, kontaktech s němčinou atd.2.2. Interakce: adekvátní reakce na dotazy zkoušejícího2.3. Práce s odborným textem: čtení s porozuměním2.3.1. Vyhledání min. 10 stran A4 autentického odborného textu v NJ (zaměřeného na studijní obor) - text není zadáván vyučujícím, student si ho volí sám. U zkoušky je text předkládán ve dvou vyhotoveních (text musí být čistý, bez vepsaných českých výrazů a vysvětlivek)2.3.2. Interpretace tématu a obsahu textu a následná diskuse o textu2.3.3. Čtení a překlad části textu, kterou určí examinátor2.3.4. Vyhledat a vypsat z textu odborné termíny (předkládá se u zkoušky)

Získané způsobilosti

Komplexní rozvoj všech jazykových dovedností - mluvení, poslech s porozuměním, čtení, psaní.Po úspěšném absolvování kurzu v plném rozsahu dosáhnou studující výstupní úrovně B2/C1 Evropského referenčního rámce pro jazyky.

Literatura

KETTNEROVÁ, D., TESAŘOVÁ, L., DRMLOVÁ, D., HOMOLKOVÁ, B. Německy s úsměvem nově. Plzeň, 2003.

Požadavky

Úspěšné absolvování zkoušky - její písemné i ústní části.Zkoušku je možno absolvovat pouze do konce zkouškového období semestru, v němž si student kurz zapsal (a to pouze v rámci termínů vypsaných vyučujícím). Podmínkou vykonání zkoušky je předchozí úspěšné ukončení kurzů NP1-4.

Garant

PhDr. Jiří Nový, Ph.D.