Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ruština mírně pokr. (různé obory)zkouška (KAL / RMPZ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAL / RMPZ - Ruština mírně pokr. (různé obory)zkouška, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Písemná část zkouškyÚstní část zkoušky

Získané způsobilosti

Student porozumí v cílovém jazyce pokročilejším obsahům a na této úrovni bude schopen realizovat své komunikační záměry. Student si aktivně osvojí komplex dovedností: samostatný ústní projev na dané téma, schopnost vyjádřit svůj názor ke konkrétní problematice a argumentačně jej podpořit, čtení kratších i delších textů s porozuměním, psaní textů v cílovém jazyce, např. reportáž z cesty, poslech frází a rozhovorů k tématům.

Literatura

Orlova, Natalia, Vágnerová, Marta, Kožušková Mirka. (2012). Klass! 3. Praha.

Požadavky

Požadavky k dílčí zkoušce: 1. Písemná část: Jazykový test - praktická aplikace gramatických jevů a slovní zásoby. 2. Ústní část: a) Monolog na zadané téma (seznam viz níže). b) Dialog k tématu. c) Text: čtení a překlad ruského textu v rozsahu dvou stran formátu A4. Tento text není zadán učitelem, student si jej zvolí sám (u zkoušky je text předložen ve dvojím vyhotovení, bez vepsaných poznámek). Upozornění: Zkoušku je možné získat pouze do konce zkouškového období semestru, v němž si student kurz zapsal (a to pouze v rámci termínů vypsaných vyučující). Témata: - představení České republiky, Olomouce, našeho regionu a regionů, ze kterých pocházejí studenti- na co jsou Češi hrdí, důležité osobnosti, události a data české historie- partnerství, charakteristika osobnosti, dobré a špatné vlastnosti, popis prvního setkání, schůzky- známé literární a filmové příběhy o lásce - zaměstnání a profese, jak se připravit na pracovní pohovor- charakteristika různých druhů zaměstnání, vlastní přednosti a vlohy k dané profesi- jevy nepříznivé pro životní prostředí, způsoby šetření energie a ochrana životního prostředí- ekologické organizace a ekologické akce v našem regionu- Moskva, hlavní město Ruska, moskevské památky a zajímavosti- významné osobnosti Ruska, historie olympijských her- pojmenování různých médií a jejich funkce, diskuze o televizním programu- zajímavosti z historie televize a počítače, předpovědi sci-fi autorů- zajímavá místa na trase Praha - Petrohrad, význam cestování- výhody a nevýhody členství v EU, historie a práce EU a jejích struktur