Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Úvod do rumunského jazyka a kultury 4 (KAL / RO4)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAL / RO4 - Úvod do rumunského jazyka a kultury 4, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Lecţiile 16-21 nebo U9-U11

Získané způsobilosti

Jde o kurz pro začátečníky, určený studentům, jejichž hlavní obory nemusí být filologické; navíc dvě vyučovací hodiny týdně, mnohdy ve velké skupině, nedávají prostor pro získání vyšší úrovně dovednosti v rumunštině, pokud studenti, kteří mají hlubší zájem o tento jazyk, neprovádí individuální práci navíc.Studenti by tudíž neměli očekávat systematický kurz gramatiky; vybrané aspekty rumunské gramatiky budou vysvětlované v rámci probíraných lekcí.Studenti, kteří se pravidelně účastní hodin ve všech čtyřech semestrech, by měli získat následující schopnosti (výstupní úroveň A1):1. správně číst a psát text v moderní rumunštině, který slyší nebo který je jim diktován;2. reagovat na pozdravy a přání (např. k výročím, svátkům atd.);3. lépe porozumět autentickým hodnotám rumunské kultury, spíše než pěstovat klišé, které se vyvinuly v určitých masmédiích.

Literatura

Liana Pop. Româna cu sau fară profesor (Le roumain avec ou sans professeur / Romanian With or Without a Teacher), 5. vydání, Cluj: Editura Echinox, 2003. Cluj: Editura Echinox, 2003. http://granturi.ubbcluj.ro/autodidact/ro/files/a1_ro.htmlMircea Goga. Apprenons le roumain. Cours pour les francais qui veulent apprendre le roumain, Bucureşti: Editura Niculescu, 2006. Bucureşti: Editura Niculescu, 2006. Gheorghe Doca. Learn Romanian. Course for English Speakers, Bucureşti: Editura Niculescu, 2005. Bucureşti: Editura Niculescu, 2005.

Požadavky

Požadavky k zápočtu:1. zápis do STAGu na začátku každého semestru;2. docházka do výuky (max. dvou absenci musí mít potvrzení důvodu od lékaře nebo oborové katedry); nepřítomnost studenta není v žádném případě důvodem pro jeho nepřipravenost v následující hodině;3. disciplina, soustředěnost a aktivní přístup během výuky;4. pravidelné plnění úkolů;5. dobré výsledky u zápočtového testu;6. všechny náležitosti k zápočtu student splní nejpozději do konce zkouškového období daného semestru.