Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Úvod do rumunského jazyka a kultury, zk (KAL / ROZ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAL / ROZ - Úvod do rumunského jazyka a kultury, zk, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Gramatické cvičení, překlad, čtení z látky probírané v průběhu semestrů.

Získané způsobilosti

Studenti, kteří se pravidelně účastní hodin ve všech čtyřech semestrech, by měli získat následující schopnosti (výstupní úroveň A1):1. správně číst a psát text v moderní rumunštině, který slyší nebo který je jim diktován;2. reagovat na pozdravy a přání (např. k výročím, svátkům atd.);3. lépe porozumět autentickým hodnotám rumunské kultury, spíše než pěstovat klišé, které se vyvinuly v určitých masmédiích.

Literatura

Liana Pop. (2003). Româna cu sau fară profesor (Le roumain avec ou sans professeur / Romanian With or Without a Teacher), 5. vydání, Cluj: Editura Echinox, 2003. Cluj: Editura Echinox.

Požadavky

Požadavky ke zkoušce:1. Student se musí ke zkoušce ROZ zapsat do STAGu hned na začátku posledního (čtvrtého) semestru kurzu, tj.: student se zapíše zároveň do RO4 a ROZ.2. Student musí před složením zkoušky mít již 4 zápočty, z RO1-4.3. Dobré výsledky u zkouškového písemného testu.4. Ústní zkouška.