Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Španělština začátečníci 4 (KAL / SZAC4)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAL / SZAC4 - Španělština začátečníci 4, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Lekce 1 až 5 učebnice Nuevo Ven2:1. Biografía. Tiempos del pasado (revisión). Estaba + gerundio, Llevar + gerundio2. Estados de ánimo. Expresar opiniones, acuerdo y desacuerdo. Uso de SER y ESTAR. Futuro Imperfecto.3. Obligación. Instrucciones. Tarreas domésticas. Cocinar - recetas. Presente de subjuntivo.4. Viajar. Periódicos. Condicional simple. Pretérito Pluscuamperfecto.5. Aficiones, noticias, periódicos. Estilo Indirecto.Referáty týkající se oboru studia jednotlivých studentů.

Získané způsobilosti

Studenti prohloubí své základní dovednosti týkající se jazykové komunikace na úroveň A2+: mluvení, poslech, četba a psaní. Dále rozvinou schopnost komunikovat nejen na úrovni všeobecného španělského jazyka, ale budou se moci vyjadřovat i k tématům vztahujícím se k jejich hlavnímu studijnímu oboru.

Literatura

Krbcová, M. Ejercicios y soluciones. Fraus, 1999. Plzeň: Fraus, 1999. Castro, F., Marín, F., Morales R., Rosa, S. Nuevo Ven 1, 2. Fraus/Edelsa, 2004. + Žákovský sešit.

Požadavky

Požadavky k zápočtuDocházka do výuky - max. 2 absence. Nepřítomnost studenta není v žádném případě důvodem pro jeho nepřipravenost v následující hodině.Aktivní účast ve výuceVypracování domácích úkolů popř. prací k zápočtu (prezentace, esej, překlad, přepis)Úspěšné složení zápočtového testu (písemná forma). Student musí využít stanovených řádných i opravných termínů. Jiné vypsány nebudou.Písemný test bude obsahovat úkoly z gramatiky, slovní zásoby, komunikačních dovedností, příp. jiné formy cvičení např. poslech. Bude zahrnovat rovněž gramatické jevy a slovní zásobu z nižších úrovní znalostí ŠJ.

Garant

Mgr. Magda Pařilová

Vyučující

Mgr. Magda Pařilová