Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Němčina pro historiky jednoob. stud. 2 (KAL / XNHJ2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAL / XNHJ2 - Němčina pro historiky jednoob. stud. 2, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Mírně pokročilí:2. lekce skripta. Časové údaje. Spojky a vedlejší věty. Geschichte der Stadt Olmütz (2. Teil). Ein Tag an der Universität in Olmütz. Skloňování podstatných a přídavných jmen. Předložky. Partizip II. Minulé časy. Pamětihodnosti v Olomouci. Aktuální krátké texty v rámci oboru z internetu.Falešní začátečníci":7.-9. lekce učebnice včetně minulých časů sloves v těchto lekcích.Beim Arzt. Sportarten. Einkaufen. Auf der Post. Telefonieren, SMS-Nachrichten.Budoucí čas. Stupňování přídavných jmen. Zájmena. Vazby slovesné. Vedlejší věty. Geografické údaje. Aktuální krátké texty z internetu.Začátečníci:lekce 4-6 učebnice. Unsere Deutschstunde. Mein Studium. Essen. Wohnen. Studentenheim. Skloňování podstatných jmen. Skloňování zájmen. Předložky. Modální slovesa. Vedlejší věty. Skloňování přídavných jmen. Slovesa.

Získané způsobilosti

Schopnost využívat odbornou němčinu pro své studium. Schopnost čtení, porozumění a překladu odborných textů. Rozvoj jazykových dovedností v oblasti obecné němčiny. Výstupní jazyková úroveň celého kurzu B1 Evropského referenčního rámce pro jazyky (začátečníci A2).

Literatura

Baumbach, Rudolf. Němčina pro historiky a archiváře. Drmlová, D., Homolková, B., Kettnerová, D., & Tesařová, L. Německy s úsměvem - nově. Plzeň: Fraus, 2003. ISBN 8072382292.Aktuální texty z internetu.

Požadavky

Zápočet1. Docházka do výuky - maximálně 2 absence za semestr. 2. Připravenost na hodinu, vypracování domácích úkolů (Nepřipravenost studenta v důsledku jeho absence v předchozí hodině nebude akceptována. Je-li student nepřipraven, může mu být započítána absence). 3. Úspěšnost ve všech průběžných testech psaných během semestru - každý test je třeba napsat minimálně na 70%. Studenti, kteří tento požadavek nesplní, budou psát souhrnný zápočtový test v zápočtovém týdnu nebo ve zkouškovém období. Jednotlivé průběžné testy je možné si dopsat/opravit do 14 dnů ode dne, kdy se test psal v rámci vyučování (ale nejpozději v zápočtovém týdnu). Upozornění: Zápočet je možné získat pouze do konce zkouškového období semestru, v němž kurz probíhal (a to pouze v rámci termínů vypsaných vyučující).

Garant

Mgr. et Mgr. Vlasta Bennová

Vyučující

Mgr. et Mgr. Vlasta Bennová