Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Na příkrém břehu snu: poetika surrealism (KBH / 92BPS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KBH / 92BPS - Na příkrém břehu snu: poetika surrealism, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Výuka proběhne formou workshopu, jehož součástí je návštěva vernisáže výstavy fotografií Andrew Lasse ve Vlastivědném muzeu Olomouc, která proběhne 13. května v odpoledních hodinách (přesný čas bude upřesněn).Východiska a prameny:Surrealistická východiska: konkrétní iracionalita, principy analogie, náhody a slasti, jazyk smyslů a nesmyslný jazyk slova, objektů, obrazů a filmu. Prameny a místa činu: nevědomí, skupinové hry, exotika a příčné světy, kavárny, byty, domácí a zahraniční exil, humor i stesk a nekonečné návraty.Původní texty:MandalaBallads from a Marble HeadŽalozpěv Isodory DucassovéHra na slepou bábuHrdlořezy a zvukomalby.

Literatura

Effenberger, V., & Chvatík, K. (1969). Realita a poesie: k vývojové dialektice moderního umění. Praha: Mladá fronta.

Požadavky

Student získá zápočet za aktivní účast na výuce, návštěvu vernisáže a krátkou prezentaci (možno i česky) v závěrečné hodině.

Garant

prof. PhDr. Tomáš Kubíček, Ph.D.