Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět K současnému stavu jazykovědy (KBH / 9SSJ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KBH / 9SSJ - K současnému stavu jazykovědy, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. tematické oblasti, kterými se domácí i zahraniční bohemisté v současnosti zabývají, dezideráta bohemistického bádání v současnosti a blízké budoucnosti z hlediska tematického;2. metodologická situace současné bohemistiky na pozadí metodologické situace současné světové jazykovědy.

Získané způsobilosti

Orientace ve směrech bádání současné bohemistiky.

Literatura

Sgall, P. a kol. Cesty moderní jazykovědy. Praha, 1964. Kořenský, J. a kol. Český jazyk. Najnowsze dzieje języków słowiańskich. Opole 1998. Čeština - řeč a jazyk. Praha, 1996. Černý, J. Dějiny lingvistiky. Olomouc: Votobia, 1996. ISBN 80-85885-96-4.Kořenský, J. Komunikace a čeština. Jinočany: HaH, 1992. ISBN 80-85467-92-5.Mluvnice češtiny. Praha, 1986. Kořenský, J. Proměny myšlení o řeči. Praha 1998. Příruční mluvnice češtiny. Brno, 1986. Kořenský, J. Teorie přirozeného jazyka (interdisciplinarita, aplikace, prognózy). Praha 1989.

Požadavky

Vysvětlení základních pojmů vyložených v přednášce a znalost základní literatury předmětu.

Garant

prof. PhDr. Jan Kořenský, DrSc.