Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Čes. lit. 19. stol. v bilingvním prostř. (KBH / CL19)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KBH / CL19 - Čes. lit. 19. stol. v bilingvním prostř., Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Apologie češtiny a satiry na české odrodilce2. Beletristický obraz koexistence českého a německého etnika v období národního obrození v románech Aloise Jiráska F. L. Věk a U nás a Terézy Novákové Drašar3. Obrozenské překlady z německé literatury4. Počátky a rozvoj české a německé předbřeznové a pobřeznové žurnalistiky na území Čech, Moravy a Českého Slezska. Časopis Ost und West.5. Češi a Němci v obrozenské dramatické tvorbě (Jan Nepomuk Štěpánek, Václav Kliment Klicpera, Josef Kajetán Tyl)6. Prózy Josefa Kajetána Tyla Poslední Čech a K. Světlé První Češka7. Německojazyční Slezané a Tyrolané v korespondenci F. L. Čelakovského z Vratislavi a Karla Havlíčka Borovského z Brixenu8. Česká historie v německojazyčné literatuře první poloviny 19. století (Franz Grillparzer, Uffo Horn)9. Božena Němcová a Marie von Ebner-Eschenbach10. Nacionální aspekty sporů o RKZ11. Postoje Jana Nerudy k Němcům a Židům12. Báseň Johanna Wolfganga Goetha Faust v českých překladech13. Reflexe germanizace českého etnika v prózách Karla Václava Raise Zapadlí vlastenci a O ztraceném ševci14. Česká a německá Praha v prózách Ignáta Herrmanna

Literatura

Haman, A. Trvání v proměně. Praha, 2007. Lehár, J. a kol. Česká literatura od počátků k dnešku. Praha, 2004. Kubíček, Tomáš a kol. Literární Morava. Brno, 2002.

Požadavky

Udělení zápočtu ze semináře je podmíněno studentovou aktivní účastí na seminářích, úspěšným absolvování zápočtového testu, zpracováním a přednesením referátu na téma jednoho z níže uvedených tematických okruhů a předložením tohoto referátu v písemné podobě.

Garant

Mgr. Jana Vrajová, Ph.D.