Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Didaktika českého jazyka a literatury 1 (KBH / D1UZ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KBH / D1UZ - Didaktika českého jazyka a literatury 1, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Didaktika ČJL I. je první část dvousemestrální disciplíny a je zaměřena na získání kompetence k výuce českého jazyka a literatury od 6. ročníku základní školy po poslední ročník střední školy. Obsah a cíle předmětu jsou odvozeny jednak z moderních poznatků o procesech učení, z poznatků mezinárodních studií a nových koncepcí (RWCT), z rámcových vzdělávacích programů a také ze školské praxe.

Získané způsobilosti

V přednáškách získávají studenti poznatky z oblasti teorie vyučování, v seminářích praktické dovednosti metodického charakteru.

Literatura

Svobodová, J.: Jazyková specifika školské komunikace a výuka mateřštiny. Ostrava 2000. Čechová, M. - Styblík, V. Čeština a její vyučování. Praha 1998. Ledrbuchová, L. Didaktická interpretace uměleckého textu jako metoda literární výchovy na občanské a střední škole I, II. Plzeň 1977. Svoboda, K. Didaktika ČJ a slohu. Praha 1977. Kostečka, J. Do světa češtiny jinak. Praha 1994. KOSTEČKA, J. Do světa literatury jinak. Praha: SPN, 1995. Plch, J. O výchově slovesným uměním. Praha 1979. Polák, M. Učitel českého jazyka a současná základní škola. Olomouc 2002. Cenek, S. Úvod do teorie literární výchovy. Praha 1979. Jelínek, J. Úvod do teorie vyučování ČJ. Praha 1979.

Požadavky

Aktivní práce v seminářích, seminární práce formou přípravy na vyučovací hodinu, referát z oblasti teorie vyučování.

Garant

Mgr. Darina Hradilová, Ph.D.