Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Literatura pro děti a mládež (KBH / DLP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KBH / DLP - Literatura pro děti a mládež, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Cílem semináře a přednášky je seznámit frekventanty se zajímavými tituly v oblasti literatury pro děti a mládež, která vznikla (zejména) v ČR po roce 1989.

Získané způsobilosti

přehledová znalost současné české literatury pro děti a mládež

Literatura

Chaloupka, Otakar (red.). Čeští spisovatelé literatury pro děti a mládež. Praha, 1985. CHALOUPKA, O., VORÁČEK, J. Kontury české literatury pro děti a mládež. Praha: Albatros, 1984. Ladění: časopis pro teorii a kritiku dětské literatury. Brno 1996-2008. URBANOVÁ, S. Meandry a metamorfózy dětské literatury. OIlomouc: Votobia, 2003. PROPP, V. J. Morfologie pohádky a jiné studie. Jinočany: H&H, 1999. Rozpory a výhry dnešní dětské knihy: Studie a články o aktuálních otázkách literatury pro děti. Praha, 1962. URBANOVÁ, S. a kol. Sedm klíčů k otevření literatury pro děti a mládež 90. let XX. století. Olomouc: Votobia, 2004. Slovník autorů literatury pro děti a mládež I. Praha, 2007. Slovník autorů literatury pro děti a mládež. I., Zahraniční spisovatelé. Praha, 2007. Hutařová, I.-Hanzová, M. (ed.). Současní čeští spisovatelé knih pro děti a mládež. ŠUBRTOVÁ, Milena. Tematika smrti v české a světové próze pro děti a mládež. Brno, 2007. ČEŇKOVÁ, J. a kol. Vývoj literatury pro děti a mládež a její žánrové struktury. Praha, 2006.

Požadavky

pravidelná účast, esej, referát

Garant

doc. Mgr. Radek Malý, Ph.D.

Vyučující

doc. Mgr. Radek Malý, Ph.D.