Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Interpretace literárního textu (KBH / ILT)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KBH / ILT - Interpretace literárního textu, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Program přednášek:1) Literárnost textu2) Rozumění textu3) Záměr autora4) Intence textu5) Objektivita interpretace; meze interpretace6) Slučitelnost interpretací, konflikt interpretací7) Čtenář a jeho role8) Intertextualita9) Ideologie, instituce a interpretace10) Interpretace a hodnocení

Získané způsobilosti

Základní orientace v teorii interpretace textu. Osvojení elementárních konceptů a promýšlení předpokladů a cílů interpretace.

Literatura

Bílek, Petr A. Hledání jazyka interpretace k modernímu prozaickému textu. Brno 2003. Newton, Ken M. Jak interpretovat text. Olomouc 2008. Wellek, René - Warren, Austin. Teorie literatury. Olomouc 1996. Szondi, Peter. Úvod do literární hermeneutiky. Brno, 2003. Haman, Aleš:. Úvod do studia literatury a interpretace díla. Jinočany , 1999.

Požadavky

Kolokvium je udělováno za úspěšné zvládnutí písemného testu (v rozsahu odpřednášené látky a povinné literatury).

Garant

Mgr. Petr Komenda, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Jiří Hrabal, Ph.D.