Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Jazykové praktikum (KBH / JAP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KBH / JAP - Jazykové praktikum, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Formou krátkých příspěvků bude věnována pozornost i jevům přináležejícím k jiným jazykovědným disciplínám. Posluchači budou systematicky seznamováni s mluvnickými příručkami češtiny a s odbornou lingvistickou terminologií.

Získané způsobilosti

-zvládnutí mluvnického rozboru na vynikající úrovni - schopnost systematické práce s kodifikačními příručkami - schopnost samostatného řešení obtížnějších problémů v oblasti jazykové práce s textem

Literatura

Polívková, A. a kol. Praktické kapitoly z jazyka českého. Praha, 1992. Krobotová, M. Česká morfologie: cvičení. Olomouc, 2005. Kolektiv autorů. Mluvnice češtiny. 2. díl (Tvarosloví). Praha, 1986. Naše řeč. Hradilová, D. Ortografické cvičení pro bohemisty. Olomouc: Univerzita Palackého, 2012. ISBN 978-80-244-3045-4.Brabcová, R. - Krejčová, M. Praktická cvičení z morfologie. Praha, 1996. Kolektiv autorů. Pravidla českého pravopisu (s Dodatkem MŠMT). Praha, 1994. Kočička, Pavel ? Blažek, Filip. Příruční mluvnice češtiny. Praha, 1996. Slovo a slovesnost. www.ujc.cas.cz/poradna/porfaq.htm .

Požadavky

- úspěšné absolvování zápočtového testu - individuální příprava zadaných úkolů na každý seminář

Garant

Mgr. Darina Hradilová, Ph.D.