Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Současná česká literatura 1 (KBH / JSCL1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KBH / JSCL1 - Současná česká literatura 1, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Semináře jsou zaměřeny na dění v české literatuře a kultuře po roce 1989, identifikují dobové základní trendy a problémy, představují výrazné autorské osobnosti této etapy, a to prostřednictvím jejich různých (často kontrastních) tvůrčích aktivit. Konkrétně např. prozaik může být reflektován také jako básník, popř. autor divadelní hry nebo filmového scénáře. Tematická konkretizace referátů se uskutečňuje ve spolupráci s posluchači na prvním semináři v semestru.

Získané způsobilosti

Orientace v současné české literatuře, kritická analýza a interpretace uměleckých děl, aplikace literárněvědných poznatků, rozvoj samostatného myšlení a slovesné tvořivosti.

Literatura

Machala, Lubomír. Literární bludiště. Bilance polistopadové prózy. Praha, 2001. Kožmín, Zdeněk - Trávníček, Jiří. Na tvrdém loži z psího vína. Brno, 1998. Kolektiv autorů. Slovník českých spisovatelů od roku 1945 I. Praha, 1995. Kolektiv autorů. Slovník českých spisovatelů od roku 1945 II. Praha, 1998. Kolektiv autorů. V souřadnicích volnosti. Česká literatura 90. let 20. století v interpretacích . Praha, 2008. Kolektiv autorů. Česká literatura od počátku k dnešku. Praha, 1998. nullMachala, Lubomír. Průvodce po nových jménech české poezie a prózy 1990-1995. Olomouc, 1996. Kolektiv autorů. Slovník české prózy 1945-1994. Ostrava, 1994. Kolektiv autorů. Slovník českých spisovatelů. Praha, 2005.

Požadavky

viz http://www.kb.upol.cz/