Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Komunikační strategie (KBH / KOSS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KBH / KOSS - Komunikační strategie, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Na základě náplně přednášek a studijní opory se tato část předmětu profiluje jako prakticky zaměřená aplikace vědomostí. Obsahuje z velké části diskusní a pokusné metody výuky, prezentační aktivitu studentů. Průběžně se testuje schopnost proměnit vědomosti v dovednosti z oblasti komunikační teorie, managementu vlastního projevu, masmediální komunikace, etikety běžné i manažerské, různým způsobem problematické nebo doporučené komunikační strategie obecně.

Získané způsobilosti

Viz výše, co se týká kompetencí očekávaných a níže, co se týče kompetencí posléze získaných.

Literatura

ENCYKLOPEDICKÝ slovník češtiny. Praha 2002. Čmejrková, S. - Hoffmannová, J. a kol. Jazyk, média, politika. Praha 2003. Lamser, V. Komunikace a společnost. Praha, 1969. Vybíral, Z. Lži, polopravdy a pravda v lidské komunikaci. Praha: Portál, 2003. ISBN 80-7178-812-0.Hirschová, M. Pragmatika v češtině. Olomouc, 2006. VYBÍRAL, Z. Psychologie lidské komunikace. Praha: Portál, 2000. Barbapostolosová, L. studijní opora zpracovaná pro předmět Komunikační strategie. McQUAIL, D. Úvod do teorie masové komunikace. Praha, 2007. ISBN 978-80-7367-338-3.ŠPAČEK, Ladislav. Velká kniha etikety. Praha 2005. DE VITO, J. Základy mezilidské komunikace. Praha: Grada Publishing, 2001.

Požadavky

Vzhledem k distanční formě výuky je u tohoto předmětu NULOVÁ TOLERANCE ABSENCE. Absence se omlouvá pouze po domluvě a z vážných důvodů. Tyto musejí být doloženy (například lékařským potvrzením). Přednáška je jen částí předmětu. Předpokládá se, že student si řečené pečlivě zaznamenává, a to včetně doporučené literatury, jejíž náplň musí dostudovat v rámci institutu samostudia. Předmět je spolu s přednáškou zakončen zápočtovým testem a stručnějším kolokviálním pohovorem. Ten se většinou /ne však vždy/ vztahuje k výsledku testu jednotlivého studenta.