Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kolokvovaná forma volit. jaz. sem. 11 (KBH / KSJ11)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KBH / KSJ11 - Kolokvovaná forma volit. jaz. sem. 11, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsah souvisí s obsahem předmětu Didaktika českého jazyka a literatury; věnuje pozornost především uměleckému textu - jak básnickému, tak prozaickému či dramatickému; účastníky seznámí s postupem při odhalování a pochopení smyslu textu ve vyučovací hodině ČJL a jak text využít pro osvojení základních poznatků z literární teorie a historie.Řazení ukázek respektuje literárně historické hledisko; jejich výběr odpovídá obsahu výuky ČJL v Katalogu požadavků k MZ z ČJL.

Získané způsobilosti

Seminář je zaměřen na získání praktických dovedností metodického charakteru.

Literatura

HAMAN, A. Literatura v průsečíku pohledů: teorie, historie, kritika. Praha 2003. Kolektiv autorů. Slovník literární teorie. Praha 1977. MARTINKOVÁ, V. Teorie literatury netradičně. Trizonia, 1995. MARTINKOVÁ, V. Teorie literatury 1 - 4. Praha: Tripolia, 2000. Haman, A. Úvod do studia literatury a interpretace díla. Jinočany: HaH, 1999.

Požadavky

K zápočtu: aktivní práce v seminářích, příprava vlastního postupu při interpretaci. Ke kolokviu: Seminární práce a její prezentace.

Garant

PhDr. Iva Tenorová