Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Čeština jako cizí jazyk - kolokvium (KBH / KSJ12)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KBH / KSJ12 - Čeština jako cizí jazyk - kolokvium, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Čeština jako cizí jazyk (CCJ) - didaktika, cíle, rozdělení studentů, typy výuky, mediační jazyk, motivace, ?2. Pracoviště a organizace zabývající se CCJ3. Učební materiály4. Mediační jazyk - ano či ne?5. Sociokulturní kompetence6. Fonetika v CCJ7. Prezentace gramatiky CCJ - jména8. Prezentace gramatiky CCJ - slovesa9. Řečové dovednosti10. Jazykové testování11. Čeština jako cizí jazyka a Společný evropský referenční rámec

Literatura

HRDLIČKA, M. Cizí jazyk ČEŠTINA. Praha: ISV, 2002. ISBN 80-85866-98-6.Hendrich, J. a kol. Didaktika cizích jazyků. Praha: SPN, 1988. Choděra, R. a kol. Didaktika cizích jazyků na přelomu století. Rudná u Prahy, 2001. Choděra, R. Didaktika cizích jazyků: úvod do vědního oboru. Praha: Akademia, 2006. K některým problémům výuky češtiny jako cizího jazyka. Praha, 1997. Šindelářová, J. Socio-kulturní zázemí žáků a studentů-imigrantů přicházejících ze zemí s odlišnou kulturou. Ústí nad Labem, 2005. Společný evropský referenční rámec pro jazyky. Olomouc, 2002. Hejhal, J. Stručný úvod do didaktiky češtiny jako cizího jazyka. Brno, 1980.

Požadavky

Aktivní účast v seminářích, zaslání požadovaných úkolů (zadání v seminářích)DocházkaReferát v rozsahu 5-10 minut (tematické okruhy a doporučená literatura k nim bude uvedena na prvním semináři).

Garant

doc. PhDr. Karel Komárek, Ph.D.