Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Myšlení o literatuře do 19. století (KBH / M19)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KBH / M19 - Myšlení o literatuře do 19. století, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. proměnách myšlení o literatuře2. antické myšlení o literatuře I.3. antické myšlení o literatuře II.4. středověké myšlení o literatuře I.5. středověké myšlení o literatuře II.6. renesanční myšlení o literatuře I.7. renesanční myšlení o literatuře II.8. francouzský klasicismus, francouzské myšlení 18. století a britská vkusová škola 18. století9. osvícenské myšlení10. myšlení německého a angloamerického romantismu11. myšlení o literatuře 19. století I.12. myšlení o literatuře 19. století II.

Získané způsobilosti

Přehled ve vývoji evropského myšlení o literatuře od počátku do 19. století.

Literatura

Gilbertová, G. Everet - Kuhn, Helnut. Dějiny estetiky. Praha, 1965. Doležel, Lubomír. Kapitoly z dějin strukturální poetiky. Brno 2000. Nünning, A. - Trávníček, J. - Holý, J. Lexikon teorie literatury a kultury. Brno: Host, 2006. Zima, P.V. Literární estetika. Olomouc, 1998. Sgallová, K. - Kroupa J. K. (ed.). O umění básnickém a dramatickém. Praha 1997, s. 11-52.

Požadavky

Písemný test (v rozsahu odpřednášené látky a seminárních textů).

Garant

Mgr. Jiří Hrabal, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Jiří Hrabal, Ph.D.