Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Odborné tvůrčí psaní (KBH / VOTP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KBH / VOTP - Odborné tvůrčí psaní, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Práce s texty a zapojení studentů do této činnosti. Charakteristika odborného textu. Výstavba odborného textu - úvod, závěr, argumentační postupy, odstavec. Autorské strategie. Ohled na čtenáře. Kritický přístup. Citace.

Získané způsobilosti

Rozvoj vlastního potenciálu studenta psát odborné texty.

Literatura

Meško, D. - Findra, J. a kol. Akademická příručka. Martin, 2006. Šanderová, J. Jak číst a psát odborný text ve společenských vědách. Praha, 2009. Eco, U. Jak napsat diplomovou práci. Olomouc, 1997. Čmejrková, S. - Daneš, F. a kol. Jak napsat odborný text. Praha, 1999. Filka, J. Metodika tvorby diplomové práce. Brno, 2002. Šimek , D. - Kubátová, H. Od abstraktu po závěrečnou práci. Olomouc, 1996.

Požadavky

K zápočtu - přiměřená (75%) docházka, aktivní účast v semináři, odevzdání vlastních psaných textů studenta (referát, komentář k odbornému textu podle vlastního výběru se zaměřením na nedostatky.

Garant

PhDr. Soňa Schneiderová, Ph.D.