Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Výběrový seminář 1 - bc.studium (KBH / VS1BC)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KBH / VS1BC - Výběrový seminář 1 - bc.studium, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Studenti budou vypracovávat na každou výukovou hodinu samostatně podle zadaných témat, o kterých budou informování na úvodním cvičení, písemnou přípravu v rozsahu minimálně 1 strana a maximálně 3 strany. Na konci semestru odevzdají krátkou povídku v rozsahu maximálně 5 stran. Studenti mohou využít možnost individuální konzultace v průběhu i po zakončení výuky.

Literatura

Jankovič, M. (2005). Cesty za smyslem literárního díla. Praha: Nakladatelství Karolinum. Hrdlička, F. (2004). Průvodce po literárním řemesle: (základy tvůrčího psaní). Praha: Votobia. & Vlašín, Š. (1983). Slovník literárních směrů a skupin. Praha: Panorama. ŠTOCHL, M. (2005). Teorie literární komunikace. Praha: Akropolis. Stanzel, Franz K. (1988). Teorie vyprávění. Praha. Dočekalová, M. (2006). Tvůrčí psaní pro každého: jak psát pro noviny a časopisy, jak vymyslet dobrý příběh, praktická cvičení. Praha: Grada Publishing. Fišer, Z. (2012). Tvůrčí psaní v literární výchově jako nástroj poznání. Watts, N. (1998). Umění psát. Praha: Grada.

Požadavky

aktivní účast na cvičeních, domácí příprava, rozbor vlastní tvorby

Garant

doc. Mgr. Miroslav Vepřek, Ph.D.