Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět PC gramotnost pro bohemisty (KBH / VSL12)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KBH / VSL12 - PC gramotnost pro bohemisty, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Základní pojmy z oblasti hardwaruPředstavení systémových a programových prostředkůTypy a vlastnosti počítačových sítíKomunikační služby i dostupnost a správa informací v internetovém prostředíPočítačová grafika a představení příkladů grafických editorů (včetně webových on-line prostředí)Kurz tvorby webových stránek (s využitím běžně dostupných freewarových "html" editorů

Získané způsobilosti

Podstatné zvýšení schopností, znalostí a softwarové mobility uživatele - se zaměřením především na prezentační metody

Literatura

Jak na web - stránky o technologiích používaných na webu . Jak psát web - web o tvorbě internetových stránek pro začátečníky . SCHURMAN, E. M., PARDI, W. J. Dynamické HTML v akci. Praha, 2004. PIROUZ, R. Kouzla na webu. Brno, 1996. JAMSA, K. Programování na webu. Brno, 1996. BROŽA, P. Tvorba www stránek. Praha, 2001. STEJSKAL, J. Vytváříme WWW stránky pomocí HTML, CSS a JavaScriptu. Praha, 2004.

Požadavky

Osobní ústní prezentace ve formě čtyř webových stránek (využívající technologie a metodické postupy představené v průběhu kurzu)

Garant

Mgr. Jiří Hrabal, Ph.D.