Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Český film C (KDU / ČFC)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KDU / ČFC - Český film C, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky jsou zaměřeny na výsledky aktuálního výzkumu v oblasti české kinematografie, jenž je uskutečňován na KDFMS. Mají za úkol mimo jiné stimulaci vědeckého potenciálu studentů a jejich badatelské orientace v případném postgraduálním studiu. Dílčí témata jsou představena v souladu s moderním pojetím historiografie.- Vývojové tendence v českém animovaném filmu- Dokumentární tvorba jako výraz společenského angažmá- Vztahy KSČ a filmového oboru (především v letech 1945-1960)- Lokální aspekty české kinematografické produkce

Získané způsobilosti

Schopnost uceleného vidění a reflexe dějin českého filmu.

Literatura

Navrátil, Antonín. Cesty k pravdě či lži (70 let čs. dokumentárního filmu). Praha , 1968. Matzner, Antonín - Pilka, Jiří. Česká filmová hudba. Praha , 2002. Halada, A. Český film devadesátých let. Od Tankového praporu ke Koljovi. Praha , 1997. Štábla, Zdeněk. Data a fakta z dějin čs. kinematografie 1896-1945. Praha , 1988. Macek, Václav - Paštéková, Jelena. Dejiny slovenskej kinematografie. Martin , 1997. Přádná, Stanislava - Škapová, Zdena - Cieslar, Jiří. Démanty všednosti. Český a slovenský film 60. let. Kapitoly o nové vlně. Praha , 2002. Havelka, Jiří. Kronika našeho filmu. Praha , 1967. Ptáček, Luboš. Panorama českého filmu. Olomouc , 2000. Žalman, Jan. Umlčený film. Kapitoly z bojů o lidskou tvář československého filmu. Praha , 1993.

Požadavky

Znalost odpřednášené látky, schopnost samostatného bádání.

Garant

Mgr. Petr Bilík, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Petr Bilík, Ph.D.doc. Mgr. Zdeněk Hudec, Ph.D.Mgr. Luboš Ptáček, Ph.D.