Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Current international research (KDU / CIR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KDU / CIR - Current international research, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Série přednášek hostujících zahraničních pedagogů z oblasti filmu, divadla, televize, rozhlasu či teorie umění a vizuality. Přednášky jsou zaměřené na inovativní způsoby reflexe těchto oborů, nové metodologie a teoretické koncepty a jejich aplikace.V roce 2014-2015: Pravidelné přednášky Iana Christie (Birkbeck College, UK), zahraničního vědce působícího na UP v rámci projektu Re-prezentace minulosti, na téma historie, modernity a vizuality (fotografie, film, výtvarné umění), doplněné přednáškami, filmovými projekcemi a diskuzními semináři dalších zahraničních i tuzemských přednášejících (Hayden White, Robert Rosenstone, Annette Kuhn, ad.). Přesná data a přednášející jsou vyvěšeni vždy na začátku semestru na nástěnce katedry. Přednášky probíhají především v angličtině.

Získané způsobilosti

Po absolvování kurzu student získá schopnost zevrubné orientace v aktuálním výzkumu v oblasti divadelní a filmové vědy. Osvojí si oborové pojmosloví a jeho permutace v anglickém jazyce. Zároveň dokáže komparovat výzkumné trendy rozvíjené na příbuzných pracovištích v zahraničí s jeho domovským pracovištěm a implementovat aktuálně rozvíjené metodologie a teoretické koncepty do svého vlastního výzkumu v podobě závěrečné práce.

Literatura

CHRISTIE, Ian. (2012). Audiences. Amsterdam: Amsterdam University Press. BURGOYNE, Robert. (2010). Film Nation. Hollywood Looks at U.S. History. Minneapolis: University of Minnesota Press. Rosenstone, R. A. (2006). History on film, film on history. Harlow: Pearson Longman. ANKERSMIT, Frank. (2012). Meaning, Truth, and Reference in Historical Representation. Ithaca: Cornell University Press. White, H. V., & Kotásek, M. (2011). Metahistorie: historická imaginace v Evropě devatenáctého století. Brno: Host. MITCHELL, W. J. T. (1995). Picture Theory. Chicago: University of Chicago Press.

Požadavky

Povinná účast na přednáškách a zapojení se do diskuse.

Garant

prof. PhDr. Tatjana Lazorčáková, Ph.D.

Vyučující

prof. PhDr. Tatjana Lazorčáková, Ph.D.