Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Divadelní adaptace literárních děl (KDU / DALDK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KDU / DALDK - Divadelní adaptace literárních děl, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Součástí každého setkání tutora a frekventantů disciplíny bude společná analýza vybraného audiálního nebo audiovizuálního díla, adaptace nebo záznamu divadelní inscenace.Přehled témat:- Co je to dramatizace, co je to adaptace. Konkretizace, aktualizace a interpretace dramatizovaného díla.- Literární text a jeho adaptace v díle české meziválečné divadelní avantgardy.- Dramatizace a divadelní adaptace druhé poloviny 20. století, dramatizace v kamenných a repertoárových divadlech a v autorských divadlech- Hledání nových témat po roce 1989, nástup nové generace autorů, režisérů a divadelních souborů, debata o divadelních adaptacích, které frekventanti tutoriálu znají z autopsie.

Získané způsobilosti

Orientace v historickém i současném kontextu divadelních adaptací literárních děl, rozvoj analytických a komparačních dovedností.

Literatura

Šulajová, Iva. Dramatizace jako teoretický problém. Divadelní revue, č. 4, 2004. Just, V. Proměny malých scén. Praha, 1984. Kovalčuk, J. Téma:autorské divadlo. Brno, 2008.

Požadavky

Vypracování korespondenčního úkolu.

Garant

Mgr. Andrea Hanáčková