Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Duchovní souvislosti filmu D (KDU / DSOFD)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KDU / DSOFD - Duchovní souvislosti filmu D, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Základním východiskem výuky jsou dvě tvůrčí koncepce animované tvorby, které se v průběhu vývoje tohoto druhu filmu postupně vyvinuly: a) klasická (kreslená, loutková a kombinovaná filmová tvorba a výtvarné abstrakce), b) kybernetická (přes videoart až k PC kyberprostoru). Soubory přednášek, projekcí a analýz děl jednotlivých režisérů a kinematografií. Každá kolekce bude specifikována buď jako autorská (profil jednotlivého tvůrce), národní (profil význačných děl národních kinematografií) nebo žánrová (soubory výjimečných děl určitého žánru (pohádka, anime, manga, rodinný film, abstrakce, atd. ). Ve svém celku je akcent směřován na postižení duchovních rovin jak jednotlivých děl, autorů, žánrů či jiných specifik ve sledovaných okruzích národních kinematografií.

Získané způsobilosti

Získání základního přehledu v duchovních specifikách filmové animace nejen jako tvorby, ale i v jejím historickém a tvůrčím vývoji.

Literatura

SUCHÁNEK, Vladimír. A vdech duši živou ? . Olomouc, 2004. Ulver, Stanislav. Animace a doba. Praha, 2004. BENDAZZI, Giannalberto. Cartoons: One Hundred years of Cinema Animation. London, 2006. SHITAO. Malířské rozpravy mnicha Okurky. Praha, 1997. CZECH, Jan. Nostalgie umění. Praha, 1996. LAO-C´. Tao te ťing. Praha, 1997.

Požadavky

Absolvování přednášek, všechny filmy shlédnuté.