Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kapitoly z dějin světového divadla (KDU / KDSD)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KDU / KDSD - Kapitoly z dějin světového divadla, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsah a pořadí přednášek budou upřesněny na začátku semestru stejně jako termíny evaluací.

Získané způsobilosti

Student po absolvování tohoto předmětu:- umí popsat hlavní milníky ve vývoji divadla na přelomu 20. a 21. století,- zná důležité osobnosti a jejich dílo,- umí vysvětlit, v čem se divadlo této doby proměnilo a umí pojmenovat jeho specifika.

Literatura

Aronson, Arnold: . Americké avantgardní divadlo. Praha, 2011. Druhá divadelní reforma? . Praha, 1993. Pörtner, P. Experimentální divadlo. Praha, 1965. Hyvnar, J. Francouzská divadelní reforma. Praha, 1996. Fiebach, J. Od Craiga po Brechta. Bratislava, 1983. Hlavica, Marek. (2008). Performanční studia. Brno. Lehmann, Hans-Thies: . Postdramatické divadlo. Bratislava , 2007.

Požadavky

Účast na přednáškách je důležitá kvůli množství audiovizuálních ukázek, které zde budou prezentovány. Přednáška je ukončena písemným testem, který bude rozdělen minimálně na dvě části v průběhu semestru. Požadována bude znalost doporučené literatury a doporučených audiovizuálních děl.

Garant

Mgr. Andrea Hanáčková, Ph.D.Mgr. Helena Spurná, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Andrea Hanáčková, Ph.D.Mgr. Helena Spurná, Ph.D.