Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kapitoly z dějin světového divadla (KDU / KDSDX)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KDU / KDSDX - Kapitoly z dějin světového divadla, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsah a pořadí přednášek budou upřesněny na začátku semestru stejně jako termíny evaluací.

Získané způsobilosti

Student po absolvování tohoto předmětu:- umí popsat hlavní milníky ve vývoji divadla na přelomu 20. a 21. století,- zná důležité osobnosti a jejich dílo,- umí vysvětlit, v čem se divadlo této doby proměnilo a umí pojmenovat jeho specifika.

Literatura

Aronson, Arnold: . Americké avantgardní divadlo. Praha, 2011. Druhá divadelní reforma? . Praha, 1993. Pörtner, P. Experimentální divadlo. Praha, 1965. Hyvnar, J. Francouzská divadelní reforma. Praha, 1996. Fiebach, J. Od Craiga po Brechta. Bratislava, 1983. Braun, Kazimiercz. (1993). Druhá divadelní reforma?. Praha. Hlavica, Marek. (2008). Performanční studia. Brno. Hlavica, Marek. (2008). Performanční studia. Brno. Lehmann, Hans-Thies. (2007). Postdramatické divadlo. Bratislava. Lehmann, Hans-Thies: . Postdramatické divadlo. Bratislava , 2007.

Požadavky

Účast na přednáškách je důležitá kvůli množství audiovizuálních ukázek, které zde budou prezentovány. Přednáška je ukončena písemným testem, který bude rozdělen minimálně na dvě části v průběhu semestru. Požadována bude znalost doporučené literatury a doporučených audiovizuálních děl.

Garant

Mgr. Andrea Hanáčková, Ph.D.Mgr. Helena Spurná, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Andrea Hanáčková, Ph.D.Mgr. Helena Spurná, Ph.D.