Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Metodologie odborné práce 2 (KDU / MOP2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KDU / MOP2 - Metodologie odborné práce 2, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Individuální či skupinové konzultace, jejichž předmětem je metodologie diplomové práce, doporučená odborná literatura, konkrétní problematická místa v procesu psaní práce, případně stylistické otázky vznikajícího odborného textu.1. Vypracování analytické části práce (plikace metodologie na konkrétní zvolený materiál; v této fázi dbá student zvýšené pozornosti na naplnění základních badatelských povinností, zejména naplnění citační etiky).2. Formulace závěrů.3. Důsledné zpracování přehledu pramenů a literatury.4. Zapracování příloh (obrazové přílohy, důležité pramenné materiály, rozhovory apod.).5. Kontrola naplnění formálních hledisek pro diplomovou práci odevzdávanou na UP a grafická úprava.6. Odevzdání diplomové práce.Doporučuje se absolvovat krátkou konzultaci se školitelem, na níž může být mimo jiné probrán standardní protokol obhajoby diplomové práce.

Získané způsobilosti

Student si je vědom základních principů strukturace rozsáhlejšího odborného textu, orientuje se v parametrech možných metodologií, je srozuměn s předpoklady odpovědného badatelského procesu jakými je ověřování zdrojů, pečlivá rešeršní práce, citační etika ad.Student je schopen zvolit adekvátní metodologické aplikace vzhledem ke zvoleným cílům, samostatně vyhodnocuje zdroje (je schopen je kategorizovat, kriticky vyhodnotit jejich relevanci, teoretická a metodologická východiska), je schopen rozvrhnout celkovou strukturu složitějšího odborného výstupu.

Literatura

Citační normy ČSN ISO 690 a ČSN ISO 690-2. Eco, U., & Seidl, I. Jak napsat diplomovou práci. V Olomouci: Votobia, 1997. ISBN 80-7198-173-7.

Požadavky

Konkrétní podmínky k získání atestace stanovuje vedoucí semináře (vedoucí diplomové práce), podmínkou udělení atestace je vždy odevzdání finální verze práce v termínu stanoveném harmonogramem katedry.

Garant

prof. PhDr. Tatjana Lazorčáková, Ph.D.Mgr. Luboš Ptáček, Ph.D.