Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Praktikum filmové kritiky a online publ. (KDU / PFKPK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KDU / PFKPK - Praktikum filmové kritiky a online publ., Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Každý z účastníků vypracuje několik krátkých, žánrově různorodých, článků (recenze, glosa, portrét, aj.) v rozsahu 1 - 3 strany.Každý z frekventantů zároveň redakčně upraví práce svých kolegů. Vyučující hodnotí zejména dodržení rozsahu, tématu a žánru, stylistickou úroveň, gramatickou správnost, nápaditost a originalitu.Konkrétní úkoly budou zadávány podle aktuálních filmových premiér po dohodě studentů s vyučujícím.

Získané způsobilosti

Studenti se seznámí s náplní práce redaktora v kulturních odděleních tisku, televize a dalších médiích. Osvojí si základní žánry filmové kritiky a naučí se provádět analýzu konkrétních textů. Zvládnou základní postupy při redigování textu a jeho přípravě ke zveřejnění. Prohloubí si stylistické dovednosti a procvičí si uzpůsobení stylistiky cílové skupině čtenářů.

Literatura

Cinepur. Film a doba. Iluminace. Bordwell, David. (1996). Making Meaning. Inference and Rhetoric in the Interpretation of Cinema. Harvard.

Požadavky

Napsání několika recenzí, redigování prací svých kolegů.

Garant

Mgr. Luboš Ptáček, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Petr Bilík, Ph.D.Mgr. Luboš Ptáček, Ph.D.