Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Rozhlasový seminář A (KDU / RSA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KDU / RSA - Rozhlasový seminář A, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsah semináře bude upřesněn v prvním týdnu semestru.

Získané způsobilosti

Po absolvování předmětu bude student schopen:- orientovat se v historickém i současném kontextu publicistické i umělecké rozhlasové tvorby,- analyzovat rozhlasový pořad v žánru dokument, dokudrama, feature,- pojmenovat současné tendence v rozhlasové slovesné tvorbě,- vyjádřit základní milníky v dějinách rozhlasové publicistiky v českém i zahraničním kontextu,- využít odbornou terminologii v mluvené i psané podobě rozhlasové kritiky.

Literatura

Ješutová, Eva. Od mikrofonu k posluchačům. 2003. Hanáčková, Andrea. Český rozhlasový dokument 1990 - 2005. Poetika žánrů. 2010. Zindel, Udo. Das Radio-Feature. 2007. Biewen, John. Reality Radio. 2010. Branžovský, Josef. Rozhlasové pásmo či feature?. 1990.

Požadavky

Účast na semináři, příprava poslechu vybraného pořadu (může zahrnout překlad, titulkování, rešerši materiálů, vedení diskuse, propagaci daného večera, zajištění techniky a produkci konkrétního semináře).

Garant

Mgr. Andrea Hanáčková, Ph.D.