Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Seminář analýzy televize a médií A (KDU / SATMA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KDU / SATMA - Seminář analýzy televize a médií A, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Seminář analýzy televize a médií A: TELEVIZNÍ SITCOMAnotace:Předmětem semináře bude společný rozbor klíčových textů týkajících se historie či teorie žánru sitcomu. Zájem bude kladen jak na rané příklady žánru, které do velké míry nastavily konvenční postupy, tak na novodobé hraniční varianty, které naplňují charakteristiky postmoderní televize a komplexnějšího způsobu vyprávění.Je nutné se připravit na povinnost číst odborné studie v angličtině, o nichž se v prvních hodinách semináře budeme bavit, tak na nutnost v průběhu semestru zhlédnout větší množství epizod vybraných seriálů.Analyzované seriály:I Love Lucy, Cosby Show, Seinfeld, The Young Ones, Taková normální rodinka, Arrested Development, Louie, Modern Family, The Office (BBC), Rabbits ad.

Získané způsobilosti

Studenti prohloubí svou schopnost analyticky přistupovat k vybranému problému z oblasti televizních či mediálních studií. Načerpají znalosti ke konkrétnímu tématu prostřednictvím studia relevantní předmětné a metodologické literatury, samostatné práce na zadaném tématu i díky kolektivní diskuzi jeho výstupu. Studenti budou schopni kvalifikovaně hodnotit vybrané televizní a jiné mediální produkty, tedy jejich dramaturgické uchopení, realizaci či další distribuční a recepční kontexty mediálního průmyslu navázané na tyto konkrétní výstupy.

Literatura

Bignell, J. (2013). An introduction to television studies. London: Routledge Taylor & Francis Group. Orlebar, J., & Bendová, H. (2012). Kniha o televizi. Praha: Nakladatelství Akademie múzických umění. Butler, J. G. (2012). Television: critical methods and applications. New York, N.Y: Routledge Taylor & Francis Group. Butler, J. G. (2010). Television style. New York, N.Y: Routledge Taylor & Francis Group. CREEBER, Glen. (2006). Tele-visions: An Introduction to Television Studies. London.

Požadavky

ALESPOŇ UŽIVATELSKÁ PASIVNÍ ZNALOST ANGLIČTINY PODMÍNKOU!!POŽADAVKY NA ZÁPOČET:- zápočtová práce/prezentace na vybrané téma- aktivní účast v semináři- max. 3 absence za semestr- znalost povinných textů- znalost zadaných TV pořadů

Garant

Mgr. Jakub Korda, Ph.D.