Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Seminář dějin filmu F (KDU / SDFF)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KDU / SDFF - Seminář dějin filmu F, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

EXILOVÝ FILM: KINEMATOGRAFIE S PŘÍZVUKEMStudenti se v semináři podrobně seznámí s teoretickým konceptem Hamida Naficyho, předního amerického badatele, který se dlouhodobě zabývá filmovými tvůrci v diaspoře a exilu. Naficy vytvořil sofistikovaný teoretický a pojmový aparát, který umožňuje popsat a vysvětlit produkční mód (tzv. intersticiálnost) či typické stylistické postupy exilových tvůrců. V druhé části semináře se budeme detailněji věnovat vybraným filmařům, jejichž snímky jsou pro Naficyho ?kinematografii s přízvukem? více či méně reprezentativní (Atom Egoyan, Amir Naderi, Elia Suleiman ad.). Seminář rovněž prověří analytické schopnosti posluchačů, neboť jedním z požadavků je vypracování a přednesení referátu na zadané téma (film/tvůrce).

Získané způsobilosti

Aktivní orientace v dějinách světové filmu, schopnost zařadit konkrétní díla, tvůrce a stylové konvence do historického kontextu světové kinematografie.

Požadavky

Znalost textů a filmů zadaných na příslušný seminář. Aktivní účast na semináři, tolerovaná absence, vypracování a přednesení seminární práce.

Garant

doc. Mgr. Zdeněk Hudec, Ph.D.