Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Seminář estetiky C (KDU / SEC)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KDU / SEC - Seminář estetiky C, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

V tomto semestru bude rozebírán jeden z titulů zařazených do povinné literatury ke zkoušce: List o hluchoněmých francouzského osvícence Denise Diderota. Seminář bude probíhat formou komentovaného čtení (nikoli referátů), kdy na každé sezení budou zadány vybrané partie. Zápočet bude udělen za aktivní účast podpořenou pravidelnou přípravou a úspěšné napsání testu.Literatura: Denis Diderot: O umění, Praha 1983, s. 224-248.Rozebíraný text je třeba přinést již do prvního sezení!

Získané způsobilosti

Studenti získají schopnost číst odbornou estetickou literaturu.

Literatura

Tatarkiewicz, Wladyslaw. Dejiny estetiky I, II,III. Bratislava, 1991. Zuska, Vlastimil. Estetika, úvod do současnosti tradiční disciplíny. Praha, 2001. Volek, Jaroslav. Kapitoly z dějin estetiky. Praha, 1969. Denis Diderot. O umění. Praha, 1983. Gilbertová, Katharine E. H., Kuhn, Helmut. Dějiny estetiky. Praha, 1969. Henckmann, Wolfhart - Lotter, Konrad. Estetický slovník. Praha, 1995.

Požadavky

Zápočet bude udělen za aktivní účast podpořenou pravidelnou přípravou a úspěšné napsání testu. Rozebíraný text je třeba přinést již do prvního sezení!

Garant

prof. PhDr. Tomáš Hlobil, CSc.