Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Seminář světového divadla B (KDU / SSDB)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KDU / SSDB - Seminář světového divadla B, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Work on: genres (comic, realism, absurd..), parts of a play (introduction, plot, conclusion), monologue, dialogue with two, three or more characters, narration, stage directions, awareness of time and space, definition of a character, finding a plot, interaction with the audience.

Získané způsobilosti

Po absolutoriu tohoto předmětu student zvládne:- analyzovat moderní inscenaci z oblasti alternativního divadla a performance - zařadit správně do kontextu politického, nonverbálního, tanečního, performančního, výtvarného, site-specific divadla současné inscenace z oblasti mimo mainstreamovou divadelní produkci- zná jména tvůrců, nejvýznamnější inscenace, periodika i publikace v oblasti druhé divadelní reformy

Literatura

Artaud, Antoine. Divadlo a jeho dvojenec. Pilátová, Jana. (2009). Hnízdo Grotowského. Praha. Schechner, Richard. (2009). Performancia: teoria, kritika, rituály. Bratislava. Brook, Peter. Pohyblivý bod. Lehman, Hans-Thies. (2011). Postdramatické divadlo. Bratislava. Svět a divadlo. The Drama Review. Scherhaufer, Peter. (2008). Tzv. Pouliční divadlo. Brno .

Požadavky

This workshop is designed for students who already have a good command of English (B2 level) and wish to use it in a more creative way.

Garant

Mgr. Andrea Hanáčková, Ph.D.