Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Současné tendence teorie filmu a médií 2 (KDU / STTF2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KDU / STTF2 - Současné tendence teorie filmu a médií 2, Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Doprovodný seminář k přednášce Současné tendence v teorii filmu. Látka přednášená v obecnějších rysech na přednášce bude v rámci semináře podrobněji rozebírána na základě vybraných textů v následujících okruzích:sémiotikapostrukturalismusnaratologieteorie postmoderny a Giles Deleuze o filmufeministické filmové teoriepsychoanalýzakognitivní psychologie v teorii filmuteorie dokumentárního filmuteorie animovaného filmu

Získané způsobilosti

Student prokazuje hluboké faktické znalosti z představovaného okruhu filmové teorie. Získané znalosti umí zařadit do širšího kontextu filmové teorie a estetiky. Student je schopen pracovat s odborným textem z oblasti filmové teorie. Student je schopen orientace v odborné terminologii v oblasti filmové teorie v cizím jazyce, zároveň si osvojil dovednosti používat teorie dovednosti při analýze, komparaci a interpretaci na konkrétních filmologických problémů.

Literatura

Deleuze,Gilles. Film I. Praha, 2000. Deleuze,Gilles. Film II. Praha, 2006. Stam, Robert. Film Theory An Indroduction. New York, 2006. Allen, Richard - Smith, Murray. Film Theory and Philosophy. Oxford, 1997. Nicholls, Bill . Movies and Methods, Vol. I. 1976. Nicholls, Bill . Movies and Methods, Vol. II. 1985. Grodal, Torben. Moving Pictures. A New Theory of Film Genres, Feeling, and Cognition. Oxford, 1997. Sobchack, Vivien . The Address of Eye. A Phenomenology of Film Experience. 1992.

Požadavky

Znalost textů zadaných na příslušný seminář. Aktivní účast na semináři, tolerovaná absence, vypracování a přednesení seminární práce.

Garant

Mgr. Luboš Ptáček, Ph.D.