Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Veřejný projekt (divadlo) (KDU / VPD)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KDU / VPD - Veřejný projekt (divadlo), Filozofická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Program v ZS 2014/2015:Workshop: Three households both alike in dignitieZaměření na praktickou dramaturgickou analýzu Shakespearových textůVede: Dr. Howard A. Blanning (USA)6 hodinový blok - přednášková a seminární forma, v anglickém jazycePředpokladem je přečtení dramatických textů: Romeo a Julie, Král Lear, Antonius a KleopatraPraktická realizace divadelního projektu, který má veřejný charakter. S návrhem konkrétní aktivity přichází student a s předstihem ji konzultuje s vedoucím sekce či pedagogem,jehož oborovému zaměření projekt odpovídá. Nejčastěji se v případě veřejného projektu jedná o aktivní účast na konferenci, rozborovém semináři v rámci divadelních přehlídek, publikaci odborného článku ve významném periodiku či dlouhodobá publicistická činnost běžném tisku, v elektronickém médiu apod.,případně organizace odborné konference, výstavy či jiné akce, aktivní participace na vzniku uměleckého díla, činnost v redakcích festivalových zpravodajů a videozpravodajství apod. Pokud student nemá s pedagogem tento projekt projednaný na začátku semestru, předmět si do Stagu zapisuje až v semestru následujícím po samotné realizaci aktivity. Viz. konkrétní realizovaná aktivita (příprava návrhu projektu, dramaturgický plán, návrh rozpočtu, příprava konferenčního výstupu apod.)

Získané způsobilosti

Student si prověří schopnost samostatného managerského a dramaturgického uvažování či odborného působení ve veřejné sféře, je schopen veřejné prezentace divadelních projektů či výzkumných výsledků v rámci oborových konferencí, rozborových seminářů, odborných periodik, divadelních přehlídek apod.

Požadavky

Účast na konzultacích a realizace projektu, předložení stručné výstupní zprávy konzultantovi. Pokud student nemá s pedagogem tento projekt projednaný na začátku semestru, předmět si do Stagu zapisuje až v semestru následujícím po samotné realizaci aktivity.Viz. konkrétní realizovaná aktivita (příprava návrhu projektu, dramaturgický plán, návrh rozpočtu, příprava konferenčního výstupu apod.)

Garant

prof. PhDr. Tatjana Lazorčáková, Ph.D.

Vyučující

prof. PhDr. Tatjana Lazorčáková, Ph.D.